I denna kurs tar vi oss an grunderna i Scratch, ett visuellt blockprogrammeringsspråk (dvs att du sätter ihop färdiga kodblock) utvecklat av MIT. Styrkan i Scratch är att det är enkelt att komma igång med, men även att det går att göra en hel del avancerade saker med det.

Kursen är helt baserad på Måns Jonassons kurs från Barnhack som drivs av IIS (Internetstiftelsen i Sverige) och består av sju filmer där du i slutändan får göra ett enkelt spel.

För att bli godkänd på kursen behöver du 100% rätt på slutquizet

• 1 stjärnor0
  1. Lärare

5

Effektiv och mycket roligare med quiz än att bara titta på filmerna! Filmerna funkar bra som introduktion även för den som inte kan språket så bra ännu.

2. Scratch Grundkurs

5

Mycket bra och enkelt förklarat med bilder som gör så att man snabbt förstår!

3. Scratch grundkurs

5

Bra klipp med tydliga instruktioner som är enkla att förstå och följa. Kombinationen av klipp och quiz är toppen.

4. Jättebra!

5

Jättebra! Lätta och tydliga filmer – passar för alla åldrar och gör det lätt att komma igång med Scratch.

5. Scratch grundkurs

5

Det var en rolig kurs! Har lärt mig mycket.

6. SCR1 Scratch Grundkurs

5

Mycket bra upplägg och bra pedagogiskt! Lätt att följa instruktionerna!

7. Super !

5

Tack för en pedagogisk och fin kurs !

Bra pedagogiskt upplagd synd att det inte går att göra på en I-pad.

9. Scratch grundkurs

5

Lätt att följa de olika stegen. Perfekt för min etta att göra ett liknande spel.

10. En utmaning i blockprogrammering

4

Den var kanske lite lång men enkel att följa. Det känns som en utveckling ifrån code.org som man testat med eleverna tidigare.
    Det gäller att hitta bra sätt för att visa på varför man ska göra detta. Det brukar ju motivera eleverna att arbeta med ”spel” och när det händer saker, men gäller att hitta en bra lektionsidé.

• Tackar, Jimmie! Och du sätter huvudet på spiken. Dessa kurser ger er grunderna i hur programmeringen funkar, men att koppla detta på ett bra sätt till läroplan, med progression under längre tid är det som kommer ta tid. Tipsa gärna om du får fram lite idéer!
      /Micke Kring

11. Scratch grundkurs

5

Toppenkurs! Instruktiv och rolig!

12. Grundkurs

5

Jättebra filmer, enkelt att hänga med och bra att lära sig grunderna innan man sätter igång med eleverna. Jag ska verkligen rekommendera kursen till mina kollegor. Tusen tack för ett mycket bra upplägg som gör att man känner sig mer redo att möta de nya utmaningarna i LGR 11.

Jag tycker att det var ganska dålig kvalité ibland på scratch”bilderna”

Mycket bra introduktion till visuell programmering

15. Scratch Jr

5

En mycket lärorik och bra webbkurs. Jag kommer att börja introducera scratch jr för mina elever i årskurs 1.

16. Varför kan jag inte göra om Quizet? Det blir bara mörkt i rutan?

4

Varför kan jag inte göra om Quizet? Det blir bara mörkt i rutan?

Årstaskolan | STHLM