I denna fördjupningskurs i Scratch kommer vi att skapa ett enkelt matematikspel, där vi i spelet tränar addition och huvudräkning, presenterat av vår sprajt Abby.

Vi kommer skapa ett antal variabler, där vi slumpar fram tal som vi adderar. Vi kommer också skapa variabler för ett enkelt poängsystem och för att hålla koll på hur många fel vi har, så att Abby kan be oss att träna lite mer när vi inte lyckas så bra i spelet.
Med hjälp av operatorerna i Scratch förenar vi kodblock och jobbar med matematiken i spelet.

Då detta är en fördjupningskurs är det förutsatt att du har grundkunskaper inom Scratch. Om du känner att det blir för svårt, prova då att gå grundkursen i Scratch.

För att bli godkänd på kursen behöver du dela ditt spel med oss
Kursmaterialet är tillgängligt enligt Creative Commons CC0 (zero) Public Domain

 

Kursrecension

5

5
4 betyg
 • 5 stjärnor4
 • 4 stjärnor0
 • 3 stjärnor0
 • 2 stjärnor0
 • 1 stjärnor0
 1. Scratch fördjupningskurs

  5

  Jag gick direkt på fördjupningskursen så det var något av en chansning, men kursen var perfekt för min nivå. Jag har inte orkat ge mig in på variabler och operatorer tidigare, men det var väldigt roligt. Filmerna är pedagogiska, lagom långa och har bra fart och uppgiften är lagom utmanande och ger utrymme för så mycket kreativitet man själv vill. Bra också att man lätt kan skrolla fram och tillbaka i instruktionsfilmerna, om man kör fast. Men det gjorde förstås inte jag ;-).

  • Kul att höra att din chansning gick igenom och stort tack för fina ord! Just gällande variabler och operatorer så är det ju ingången och grunden till programmering, så om du har koll på det så kommer andra typer av skriftspråk bli enklare, då det bygger på samma principer.
   /Micke Kring

 2. Scratch fördjupningskurs

  5

  En instruktiv och genomtänkt kurs som är lätt att följa och förstå. Bra filmer som tydligt visar hur man ska gå till väga. Hoppas det kommer fler!

  • Roligt att höra, Eva och ja… det kommer fler och mer. Framförallt så lär allt innehåll gällande Scratch uppdateras då 3.0 släpps och vi äntligen kan använda mobila enheter som plattor och annat för att njuta av Scratch i.
   /Micke Kring

 3. SCR2

  5

  Toppen och lätt att förstå varje moment!

 4. 5

  Jag gick direkt till denna fördjupning. Bra instruerat och lätt att hänga med . Toppen