I denna kurs får du ta del av tips och tricks kring hur du skriver för webben på Årstaskolan, men även en del regler. Vi tittar på hur vi disponerar text och hur vi kan formatera den för högre läsbarhet. Vi tänker kring vilket språk vi använder, syftet med kommunikationen samt vem som är mottagare. Hur gör vi med bilder? Varför är det viktigt med rättstavad text och vad har det med Google Translate att göra?
Givetvis kan vem som helst ha nytta av denna kurs, men kursen utgår från Årstaskolans förhållningssätt till kommunikation i olika kanaler, interna såväl som externa. Vi kommer inte att ta upp skolans policy för publicering av personuppgifter eller PUL (personuppgiftslagen), men utgår från att du som jobbar på Årstaskolan är förtrogen med dessa.
Kursen består av en teoretisk del och en praktisk del. I den praktiska delen ger vi exempel på hur du kan jobba med din klassblogg utifrån den teoretiska delen. Kursen avslutas med ett quiz.
Inget prov krävs för att klara kursen
Kursmaterialet är tillgängligt enligt Creative Commons CC0 (zero) Public Domain
Bra kurs!
Kanske lite kort. Jag önskar fler uppgifter. Men grymt att ni har har användt dataspelens poängsystem för att sporra.
Tack för input och ja, det borde nog vara fler uppgifter. Men här fick vi gå en balansgång i hur stort vi ville göra det hela. Jag kommer se över alla kurser om några månader och se om det behövs justeras.
/Micke Kring
Tänkvärt!
Bra att bli påmind om förhållningssätt som vi bör tänka på när vi skriver på våra bloggar. Nytt för mig var att jag inte tänkt på att de mottagare som läser min blogg kanske använder sig av uppläsningsfunktioner eller Google Translate.
Vad kul att höra, Caroline! 🙂 En del nytt och ibland en del som bara går på autopilot som vi bör stanna till och tänka över.
/Micke Kring
Bra med uppfriskning av minnet om hur jag skriver bättre på webben men också lite nya tips och tankar. Toppen!
Roligt att höra, Patricia!
/Micke Kring