I denna kurs programmerar vi en Twitterbot med hjälp av tjänsten Cheap Bots, Done Quick! Vad är en bot? Och varför ska du ha en egen bot? Det får du fundera på under kursens gång. Vi kommer däremot att programmera två typer av twitterbotar, en poesibot och en reklambot.

En bot är en bit programvara som kan automatisera vissa saker. I detta fall, autotwittra. Vi kommer att sätta upp ett eget twitterkonto för boten och sedan ge oss på att skapa boten och ge den i instruktion att göra något åt oss.
Det är enkelt att komma igång med och möjligheten till kreativitet är stor trots begränsningarna.

För att bli godkänd på kursen behöver 100% rätt på slutquizet
Kursmaterialet är tillgängligt enligt Creative Commons CC0 (zero) Public Domain

Kursrecension

4.3

4.3
3 betyg
 • 5 stjärnor1
 • 4 stjärnor2
 • 3 stjärnor0
 • 2 stjärnor0
 • 1 stjärnor0
 1. Kul

  4

  Tydlig och kul kurs. Det svåra är väl att veta vad boten ska twittra ut och förutspå vilka frågor och svara som kan komma att bli aktuella.

  • Tackar, Niklas! Och i det svåra tänker jag att kopplingen till läroplanen kan ligga. Man skulle ju kunna göra en bot som twittrar ut haiku-dikter eller liknande. Då gäller det att ha kännedom om form samt hur man kan använda en massa olika synonymer och annat…
   /Micke Kring

 2. Lugnt och tydligt

  4

  Lugnt och skönt går man igenom delarna som gör att det var enkelt att hänga med. Nu gäller det bara att fundera på hur man kan använda detta på ett bra sätt.
  Spontant skulle man vilja använda detta till ett instagramkonto för skolan, där man har ett gäng bilder som man skulle kunna lägga någonstans som den slumpmässigt fyller på och skickar en bild varje dag.

 3. Roligt och användbart

  5

  Tack för ännu en strålande kurs.
  Dikt-delen fick mig att tänka på Twine. Kanske blir det en kurs på även den programmeringsvarianten framöver?