Nytt och gott på Kursportalen

Sprid lite kärlek
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nytt och gott på Kursportalen

Hej, kära kursdeltagare och andra! Vi har nu skickat ut detta inlägg som ett nyhetsbrev till dig som är medlem på Kursportalen. Eftersom detta är det första nyhetsbrevet, så tänkte jag först och främst meddela att vi inte kommer spamma dig som medlem med en massa melj i tid och otid. Någon gång då och då när vi har något vi vill berätta kommer vi att gå ut till er på detta sätt. Givetvis kan ni alltid klicka på ’avsluta prenumeration’ längst ned i mejlet. Ett tips är också att följa oss på sociala medier! Länkar hittar du längst ned på sajten.

Nya kurser – Python

För er som inte varit inne på ett tag, så har vi nu även en grundkurs i Python, ett textbaserat programmeringsspråk som kommer att användas av många, både i grundskolan och på gymnasiet. Det är år efter år ett av de mest populära språken överlag bland utvecklare. Ett språk som är enkelt att komma igång med och har en filosofi som grundar sig på att det ska vara lättläst.
Inom ett par veckor kommer även en fördjupningskurs i Python.

Kurser i programmering åk 0-9

I och med Pythonkursen har vi nu grundkurser i programmering som sträcker sig från årskurs 0 till 9 och uppåt. Blockprogrammering i ScratchJr för åk 0-3, blockprogrammering i Scratch för åk 4-9 och textbaserad programmering i Python för 7-9. Givetvis kommer vi med fler kurser så snart vi hinner som exemplifierar mer, med fler användningsområden.

Färre melj från Kursportalen

Något som många efterfrågat är möjligheten att slippa så många melj från systemet, som ex varje gång du gjort ett quiz. Vi har givetvis lyssnat på er och gjort om inställningarna. Nu är det förvalt att inga mejl skickas. Ni kan alltid gå in på er profil och inställningar för att själv välja vad ni vill ha till er inkorg.

Livekodning

Om ett par veckor kommer vi även att testköra lite livelektioner via exempelvis Facebook, där vi kör en lektion tillsammans. Möjlighet finns då att ställa frågor i chatten som kan besvaras. Håll koll på våra sociala medier när vi drar igång.

Trevlig helg och lycka till med kursandet
Micke Kring – Kursportalen Årstaskolan

9 september, 2017

0 svar på "Nytt och gott på Kursportalen"

Lämna ett meddelande

Årstaskolan | STHLM
X